یارکشی (درفت) امسال انبی‌ای تمام شد. سهم بازیکنان غیر آمریکایی که امسال به تیم‌های این لیگ راه یافتند باز هم افزایش یافت. آما در این میان نامی از ارسلان کاظمی، بازیکن نامدار تیم ملی بسکتبال ما، که اکنون در دانشگاه رایس در تگزاس تحصیل میکند نبود. 

طبق قوانین یارکشی ان‌بی‌ای و دانشگاه‌های آمریکا هر بازیکن تنها یکبار شانس ورود به فرایند رسمی یارکشی را دارد. ورود به لیگ حرفه ای‌ان‌بی از طریق فرایند یارکشی مزایای بسیاری نسبت به ورود از طریق عقد قرارداد با یار آزاد (روشی که حامد حدادی از طریق آن به این لیگ راه یافت) دارد. قرارداد های طولانی تر و دستمزدهای بالاتر تضمین شده از جمله مزایای ورود به ان بی ای از طریق فرایند یارکشی است. بسیاری از بازیکنان بر اساس تجربه و توانایی‌هایشان همان سال اول تحصیل نامشان را در کلاه یارکشی ان بی ای انداخته و بخت خود را برای حرفه‌ای شدن می‌آزماید. در این میان بازیکنانی که از یارکشی ان‌بی‌ای بازی میمانند شانس حرفه‌آی شده خود را لیگ‌های اروپایی می‌آزمایند یا راهی لیگ آماده سازی می‌شوند.   

آماده بودن یک بازیکن جوان برای شرکت در درفت آن‌بی‌ای به عواملی نظیر مهارت های بازیکن، اندازه‌های، توانایی های فیزیکی و نهایتا به شناخته شدن او توسط کارشناسان امر بستگی دارد. بر خلاف تصور عامه تعداد بازی‌های انجام شده در لیگ ان سی دبل ای یا مقام کسب شده توسط تیم او عامل مهمی در راه‌یابی یک بازیکن به ان‌بی‌ای ندارد. 

ارسلان کاظمی با تصمیم به جا، نام خود را برای یارکشی سال ۲۰۱۱ ارسال نکرد و از هم اکنون چشمان کارشناسان مختلف بسکتبال در آمریکا به عنوان یکی از بازیکنانی برجسته برای یارکشی سال ۲۰۱۲ به سمت او خیره شده . لوک وین، کارشناس اسپورت ایلاسترتد، در مطلب اخیر خود ارسلان را به عنوان یکی از بازیکنانی که تیم های آن‌بی‌ای باید از هم اکنون او را زیر نظر داشته باشند نام برده. او در مورد ارسلان اینگونه نوشته:

ارسلان نامش به عنوان اولین بازیکن متولد ایران در دیویژن یک سرزبانها افتاد ولی بازی‌های او برای تیم رایس او را در رادار تیم‌های ان‌بی‌ای قراردد. او یک ریباندر خستگی ناپذیر است و رکورد ریباند‌های دفاعی‌اش در بین تمامی دانشگاه‌های آمریکا دوم است. او همچنین رکورد پانزده‌امین ریباندر حمله را مال خود کرده. قدم اول او بسیار سریع است و قدرت انفجاری پرش ارسلان مدافعین کنفرانس یوآس‌ای را به حدی کلافه کرده که بدون خطا نمی‌توانند او را متوقف کنند. آرسلان کاظمی با ۹۷/۵ درصد پنالتی‌های گل شده دومین بهترین پنالتی زن آموزشگاه‌های آمریکاست. 

Posted
AuthorKaran Makvandi

هفته گذشته انجمن نویسندگان بسکتبال در آمریکا جایزه شجاعت را به ارسلان کاظمی اهدا کردند. دلیل اینکه ارسلان کاظمی مورد توجه این انجمن قرار گرفت این بود که ارسلان به عنوان اولین بازیکن متولد ایران، با توجه به همه مسایل و مشکلات بین المللی ناشی از ایرانی بودن و دوری از خانواده توانسته مورد توجه مقامات لیگ دانشگاهی آمریکا قرار گیرد. بازیکن دیگری که این جایزه را به خود اختصاص داد، دختر مسلمانی است که در یکی از کالج های شرق آمریکا  با حجاب در بازی های شرکت میکرد. 

کسب این جایزه از سوی ارسلان در مطبوعات ورزشی و تلویزیون های خارج کشور بازتاب مثبتی داشته،‌ اما هیچ کدام از این رسانه ها به ماهیت این جایزه و اهمیت آن در آینده ورزشی ارسلان نپرداخته بودند. مهمترین چیزی که در این رسانه ها به قصد یا از روی بی اطلاعی انعکاس صحیحی پیدا نکرد این بود که این جایزه از سوی نهاد ورزشی دانشگاهی آمریکا اعطا نشد بلکه از طرف یک نهاد حرفه ای روزنامه نگاری به ارسلان اختصاص یافت. 

چه چیزی برای یک روزنامه نگار، اعم از ورزشی و غیر ورزشی مهم است؟ دراما و داستانهای احساسی.

روزنامه نگار ها میدانند که هیچ چیز به اندازه دراما و داستانهای کش دار احساسی خواننده را جذب نمیکند به همین دلیل حتی در فضای ورزشی به دنبال داستانهای کش دار احساسی میگردند. داستان جوان خارجی که از یک کشور دور آمده و اکنون در آمریکا ستاره شده٫ داستان دختر سیاه پوست مسلمانی که ، علی رغم همه مشکلات سیاهان و مسلمانان آمریکا، به دین و اعتقادات خود پایدار می ماند و ستاره بسکتبال میشود. این داستانها، قصه هایست که به فروش مجلات یا افزایش خواننده های وب سایت های ورزشی کمک میکند. آمریکایی ها شیفته داستانهایی هستند که در آن قهرمان داستان علی رغم همه مشکلات و کمبود ها مبارزه میکند و در انتها به رویای آمریکایی میرسد. نشان دادن اینکه جامعه آمریکا به همه فرصت برابر میدهد هدف اصلی این نویسنده هاست. سابق بر این پرخواننده ترین داستان ها و فیلم های سینمایی که حول و حوش موضوع بسکبتال دور میزدند در مورد این بود که چگونه یک کودک بی پدر سیاه پوست که در محله ای فقیر نشین بزرگ شده اکنون یک قهرمان پولدار و موفق بسکتبال است یا اینکه چطور یک تیم ضعیف دبیرستانی در یک شهر کوچک قهرمان ملی آمریکا میشود. این داستانها آنقدر تکرار شده که دیگر نخ نما شده اند. این نویسنده ها اکنون با چرخشی در همان داستان قدیمی،‌  بازیکنان خارجی و آنهایی که از اقلیت های دینی آمده اند را سوژه داستانهای خود قرار داده اند.

ارسلان کاظمی بازیکنی است سخت کوش، با هوش و با فیزیک مناسب برای کسب جایگاهی خوب در بهترین لیگ بسکتبال دنیا. او نیاز قهرمانسازی داستانهای دارماتیک نویسنده های ورزشی آمریکا ندارد. آنچه او بدست آورده تنها و تنها اثر هوشمندی اش، اثر سخت کوشی و تمرکز او روی بسکتبال و تربیت بی نظیر خانواده اش است. 

 

Posted
AuthorKaran Makvandi

بازی امروز بین بی وای یو و دانشگاه گونزاگا، جدا از اینکه بازی قشنگی بود،‌ارزشهای آموزشی زیادی هم داشت. من توصیه میکنم مربی ها جوون این بازی رو هر جوری شده ویدیوی این بازی را بدست بیارن و لحظه به لحظه اش رو با تیمشون مرور کنند.

 تیم بی وای یو از نظر قد خیلی کوتاه تر از گونزاگا است و همچنین یکی از بهترین بازیکنان تیم به دلیل احمقانه ای نمیتونست بازی کنه. همین وضع قاراشمیش باعث میشد که تقریبا تمام موقعیت های زیر حلقه ، چه در حمله و چه در دفاع ،به نفع گونزاگا باشه. مربی بی وای یو مجبور بود که هر جوری شده دفاع تیم گونزاگا رو باز کنه. این کاریه که تقریبا هیچ کدام از تیم های بسکتبال باشگاهی ایران و حتی تیم ملی ایران نمیتونست انجام بده. 

برای باز کردن یا بقول خارجی ها استرچ کردن دفاع،‌ دو راه بیشتر وجود نداره . راه اول اینکه که توپ رو به شکلی به چرخش در بیاره که با حد اکثر دو پاس توپ از سمت قوی به سمت ضعیف (سمت قوی= نیمه ای از حمله که توپ در آن قرار داره، سمت ضعیف= نیمه از زمین حمله که توپ در آن قرار نداره) منقل کنند. این کار البته کار راحتی نیست و خطر اینو داره که توپ دزد توسط دفاع دزدیده بشه. 

روش دوم که روشیه که تیم اوکلاهوما ثاندر هم ازش زیاد استفاده میکنه و امروز بی وای یو آن رو به بهترین شکل پیاده کرد. روش کار اینکه باید یک بازیکن داشته باشید که مثل جیمی فردت. بازیکنی که بتونه از یک متر و نیم پشت سه امتیاز حدود چهل درصد از مواقع توپ رو گل کنه. در نظر اول ممکنه احمقانه به نظر برسه که سه امیتازی که یک متر و نیم پشت خط سه امتیازیه که امتیاز بیشتری نداره؟ نکته در اینجاست که اگر بازیکن شما از یک متر و نیم پشت سه امتیازی بتونه خطر ساز باشه، همین میتونه باعث بشه که دفاع حریف به سمت بیرون کشیده بشه.  همین باعث میشه که در پست بالا فضایی به شعاع سه متر باز بشه که فوروارد ها و سنتر بتونن اونجا توپ بگیرن و با کمترین دردسر توپ را به ثمر برسانند. اگر قرار باشه ایران با تیم های اروپایی رقابت کنه، ما باید بازیکنانی تربیت کنیم که برد شوت بسیار زیادی داشته باشند.

خلاصه این بازی را ببنید تا موضوع دستتون بیاد. 

"یادم بده چطوری جیمر کنم" 

آهنگی ببضویست که برای ستاره امسال بازی های دانشگاهی آمریکا ، جیمر فردت، ساختند. این جوون نشون میده که برای بهترین بودن در بسکتبال لازم نیست مثل خر بپرید, یا هیکلتون مثل گاو کنده باشه - در این قسمت شرمنده دوایت هوارد شدیم

Posted
AuthorKaran Makvandi

جیکوب تاکر، گارد کالج ایلینوی، با قد صدوهشتادو پنچ این ویدیو رو پر کرده تا پوز برگزار کنندگان مسابقه دانک دانشگاه های امریکا را که اونو راه ندادن بزنه. در این ویدیو او تقریبا همه دانک هایی که منجر به قهرمانی در مسابقات دانک ان بی ای بوده را اجرا میکنه. این ویدیو در مدت کوتاهی نیم میلیون تماشاچی داشته و امیدواریم روز این جوون و بلیک گریفین کل بندازن
Posted
AuthorKaran Makvandi

خیلی از ما ایرانی ها آمریکا را از طریق فیلم های هالیودی که اونم همیشه یا لوس آنجلس، شیکاگو و یا نیویورک رو نشون میدن میشناسیم. حتی اگر به آمریکا سفر کرده و یا در آمریکا زندگی کنیم، به احتمال زیاد در یک شهرهای خیلی بزرگ سفره مون رو پهن کردیم. شهری که پر از اتوبانهای خرکیه، یه عالمه ساختمونهای سر به فلک کشیده داره و مردمش از هر رنگ و نژاد هستند. این فقط یک روی سکه آمریکاست. من، به خاطر نوع شغلم، آمریکا رو با دیدن شهر های کوچک و بی نام و نشون شناختم. شهرهایی که توش یک پله برقی هم نیست. شهر هایی که بلند ترین ساختمونش پنج طبقه است. شهرهایی که تفریح جووناش اینکه که برن توی مزرعه‌ها برای گاو های بدبخت جفت پا بگیرن تا گاو بدبخت بخوره زمین و نتونه بلند‌شه و سرگرمی بزرگتر‌ها اینکه که جمعه شب ها جمع بشن توی سالن لوتو (همون دبلنای خودمون)‌ و هی شماره بخونن و بگن خط یا خونه! خیلی ها معتقدن آمریکای واقعی همین جاهاست.

شهر پروو در ایالت یوتا یکی از این شهرهاست. کل جمعیت این شهر حدود صد هزار نفره (فکر کنم الان جمعیت شهرک اکباتان به تنهایی صد هزار نفر باشه). بیشتر جمعیت این شهر متعلق به یک فرقه بسیار محافظه کار مسیحیه به نام ال دی اس. که تازه خودش یک شاخه ای از فرقه مورمونِ که اونم یه نوعی از دین مسیحه. مردم این شهر برای اینکه یه وقت بچه هاشون به راه ناصواب نیافتن آومدن براشون همونجا یک دانشگاه اساسی هم زدن. دانشگاه بریگهام یانگ که در سال ۱۸۷۵ در این شهر تاسیس شده قدیمی ترین آموزشگاه مذهبی دین ال دی اس در جهانه. همه دانشجویانی که وارد این دانشگاه میشن باید یه مرامنامه امضا کنند که شامل نفی روابط جنسی قبل از ازدواج، عدم استعمال الکل-سیگار-مواد مخدر، استفاده از لباس های پوشیده به نوعی که توجه جلب نکند… این دانشگاه برای خودش یک جور حوزه علمیه است که فقط دانشجویانش انگلیسی حرف میزنن. تازه همه دانشجویان این دانشگاه باید تعهد بدهند که قبل از پایان دوره تحصیلشون دو سال برند اینور اونور دنیا به عنوان مبلغ مذهبی مخ مردم رو بزنند.  میت رامنی، نامزد ریاست جمهوری آمریکا و رقیب باراک اوباما و دنی اینج، مدیر اجرایی تیم باستن سلتیکس از معروف ترین کسانی هستند که در این حوزه علمیه درس خوندند.

بله دوستان، همه دانشگاه ها و مدارس آمریکا مثل برنامه های که در فیلم آمریکن پای دیدین نیست، اونجا هم جاهای داره که دو تا سور میزنه به حوزه علمیه شهید شاه آبادی.

در بین بسکتبال دوستان دنیا نام این مدرسه یک هفته ای هست که بر سر زبانهای افتاده.  تیم بسکتبال این دانشگاه در حال حاضر در رده اول رقابت های دیویژن یک دانشگاه های آمریکا قرار داره و بالاتر از دانشگاه های مثل دوک، اوکلاهوما، کنتاکی و بیلور قرار داره. موضوعی که باعث شد نام این دانشگاه بیشتر سر زبونها بیفته اینه بود که رییس دانشگاه در هفته گذشت طی یک بخش نامه برندون دیویس، ستاره این تیم رو بدلیل تخطی از مرامنامه دانشگاه برای تمام فصل از تیم اخراج کرد! البته در این بخشنامه جزییات تخطی ذکر نشده بود ولی داستان از این قرار بوده که این جوون ظاهرا داشته با یک دختر خانمی زیر آبی میرفته (این هم از اون واژه های کوچه بازاری دهه شصت - بروز نبودن منو به خوبی خودتون ببخشید) و خبرش به گوش مربی تیم و نهایتا رییس حوزه علمیه میرسه. بدون این بازیکن تقریبا شانس دیگه ای برای این دانشگاه برای صعود به شانزده تیم نهایی نمانده است ولی ناموس این دانشگاه در گروی اجرای تمام و کمال این کیفر است. از قرار معلوم، از دید روسای این آموزشگاه زیر آبی رفتن با جنس مخالف آنهم قبل از ازدواج از جمله گناهان کبیره  است چون تاکنون کسی برای پا در میانی پا پیش نگذاشته.

نتیجه اخلاقی:  آگر بسکبتالیست هستید و جز فرقه مورمون زیر آبی نروید، اگر هم خواستی بروید یک جوری بروید که ترکمون نزنید به بهترین تیم بسکتبال در بهترین لیگ آموزشگاهی در دنیا. 

نتیجه توریستی: آگر خواستید برین آمریکا ترجیحات برین همون جاهایی که توی فیلم‌هاشون نشون میدن، چون خود آمریکایی ها هم به این نتیجه رسیدن که نشون دادن جاهای دیگه امریکا خیلی به صرفه اشون نیست.

 

Posted
AuthorKaran Makvandi
6 CommentsPost a comment

خیلی ها که کانادا رو نمی شناسن گول هیکل گنده اش رو میخورن. درسته که کانادا دومین بزرگترین کشور دنیاست ولی از نظر جمعیت نصف ایران هم نیست و از خیلی کشور های کوچولو موچولوی اسیایی و اروپایی جمعینش کمتره. بسکتبال کانادا در فیبا رتبه بیست و یکم رو داره یعنی یکی پایین تر از ایران. در جام جهانی ترکیه این تیم حتی یک دونه بازی رو هم نبره. البته  فدراسیون بسکتبال کانادا هم هیچ ادعایی نداره که ما این هستیم و اون هستین و قبول دارن که در جام جهانی ترکمون زدن۰

اما به لطف بسکتبال پایه  اینده بسکتبال این کشور بسیار درخشانه. همین الان فقط شهر تورنتو سی و دوتا بازیکن جوون هجده نوزده ساله در دانشگاه ها مختلف امریکا داره که دارن مثل خر تمرین میکنن. تازه توی دبیرستان های کانادا هم چپ و راست بازیکن های عجیب و غریب نظیر همین جمار ارکس ( در ویدیوی بالا بازیشو ببنین) پیداش میشه که فقط چهارده سال دارن و از بچگی های لبرون جیمز و کوبی برایانت بهتر هستن. این بچه ها خیلی هاشون به ان بی ای راه پیدا نخواهند کرد ولی همون چند تایی هم که به ان بی ای راه پیدا کنند ستون فقرات تیم ملی بسکتبال کانادا رو تشکیل خواهند داد. به ادعای فدراسیون بسکتبال کانادا  این ورزش در این کشور سریعترین رشد رو بین بقیه ورزش ها داره . نمیدونیم این ادعا رو چطوری اندازه گرفتند ولی اینو میدونم که بیشتر خونواده های سیاهپوست و اونهایی که از اروپای شرقی اومدن و قد و قواره ای درست و حسابی دارند بچه ها شون رو میگذران بسکتبال که در آینده حداقل تحصیلاتشون مجانی در بیاد و اگر هم حرفه ای شدن نور علی نور۰

سه چهار سال دیگه که همین تیم زپرتی بسکتبال کانادا اومد توی بازی های جام جهانی و بقیه بازیهای فیبا چشم تیم های گردن کلفت اروپایی و امریکای جنوبی رو در اورد کف نکنین که چطور کشوری که یک لیگ درست و حسابی بسکتبال نداره و فدراسیونش چپ و راست دادار و دودور نمی کنه این همه بازیکن اساسی رو از کجا آورد۰

Posted
AuthorKaran Makvandi

واسه بچه تهرون خیالی نیست؟ اگر بازی های ان بی ای در این وقت سال همشون ابکی شدن٫ بازیهای کالج ها رو که از مون نگرفتن. الان وقتشه که ان بی ای نگاه کردن رو به مدت یک ماه و نیم تعطیل کنیم و بزنیم توی کار تماشای بازی دانشگاه های امریکا. اگر حرفمون قبول ندارین٫ اینجا رو نگاه کنید.

توی کدوم بازی ان بی ای امسال یک بازیکن پنچ تا سه امتیازی پشت سر هم زده! بابا لبرون رو ولش کنین٫ این وروجک رو بچسبید. اسمش هست جیمر فِرِدِت ( خدایشش این هم اسم بود باباش برای گذاشت. جیمر تو مایه های مَمَلی خودمونه ولی این بنده خدا مَمَلی توی شناسنامه شه) و بازیکن یک کالج توی یوتا است به نام بریگهام یانگ یونیورستی. این جونور نه قدی داره٫ نه پرشی خرکی داره و نه هیکل عضلانی انچنانی. چیزی که این ادم داره قدرت شوت زنیِ مثل سگ! ( این صفت مثل سگ در فارسی برای تشریح برازندگی و برتری به کار میره). دیشب همین شاپسر یک تنه دانشگاه سن دیگو رو با کسب چهل سه امتیاز  اُسگل برقی کرد. آگر نمیدونید اسگل برقی چیه به ارایش دفاعی بازیکن های تیم سن دیگو موقع سه گام اخر توجه کنید.

Posted
AuthorKaran Makvandi

یک رفیقی داشتیم اون قدیما آخر سال شونصدتا تجدید اورد٫ پدر و مادرش هم قدغن کردن بسکت بازی کنه. اون هم که خوره تر از این حرفا بود که بتونه یک تابستون بسکت رو بی خیال بشه میگفت میره بربری بخره عوضش میامد باشگاه! حالا شده داستان این اقای کایل سینگلر. به نه نه باباش گفته میاد دانشگاه دوک درس بخونه٫ عوض درس خودندن٫ شب و روزش توی سالن بسکتبال ول میگرده. نمی دونم شما تاحالا شده شب و روز توی سالن بسکت ولو باشین یانه ولی اگر چنین اتفاقی براتون بیفته بعد از یه مدتی شروع میکنید به کارهای عجیب و غریب. این ویدیو هم از هنر نمایی های کایل سینکلر ستاره تیم آقای شیشفسکیه۰

Posted
AuthorKaran Makvandi

برج های دوقولی هیوستون ٫ حکیم اولای جوان و رَلف سمپسون رو یادتون میاد٫ اگر نه دیوید رابینسون و تیم دانکن رو که حتما یادتون میاد. خیلی خوب اگر قدیمی نیستن الان دیگه حتما میتونید ببینین که پاو گسول و اندرو باینوم توی زمین چه میکنند. به این ترکیب از قدیم میگن برجهای دوقولو۰ 

ورود برادران بهالار٫ تنویر و سیم٫ به رادار بسکتبال دانشگاه امریکا بهترین اتفاقی است که که میتونست برای بسکتبال کانادا بیفته. سیم که الان هفده سالشه با قد هفت فوت  و چهار اینج (دو مترو بیست) هم شوت سه امتیازی میزنه و هم زیر حلقه خوب کار میکنه. برادر کوچیکه٫ تنویر٫ فقط پانزده سالشه و با قد هفت فوت و دو اینچ ( دومترو پانزده) امسال در بازی های دبیرستانی توانست با رکورد دوازده امتیاز ٫ یازده ریباند و هشت بلاک حسابی توجه جلب کنه۰

خانواده بهالار مدتیه از اونتاریوِ کانادا به ایالت پنسیلوانیا جابجا شدن و این دو برادر الان در یکی از دبیرستانهای مرکز پنسیلوانیا بازی میکنند. چون سیم٫ برادر بزرگه٫ نزدیک به فارق التحصیلی از دبیرستانه از همین الان مسوولان دانشگاه ویرجینایی غربی٫ دوک٫ پیتس برگ٫ تگزاس و واشنگتن استیت دنبال به دنبال جذب او با یک بورسیه کامل هستند. تنویر ٫برادر کوچیکهٍ٫ که هنوز مدتی مونده که درسش تموم بشه هم توی نوبته که توسط یکی از دانشگاه های رده اول امریکا جذب بشه۰

مهمترین عنصر برای ستاره بودن باقی اعضای یک تیم است

یک رهبر بزرگ نباید نگران این باشد که محبوب همه بشود

هر تمرینی بازیکن خوب نمیسازد٫ تنها تمرین خوب است که بازیکن خوب میسازد

انعطاف پذیری کلید پایداری است

سریع باش اما عجله نکن

این سخنان کنفوسیوس نیست. اینها حرف های مردی است که بسکتبال مدرن جهان مدیون آموزه های اوست. جان وودن مربی افسانه ای دانشگاه کالیفرنیا در لوس انجلس دیروز در سن نود ونه سالگی ما را تنها گذاشت. جان وودن تنها سرمربی دانشگاه در آمریکاست که ده بار تیمش را به قهرمانی مسابقات سراسری دانشگاه های امریکا رسانده است. او اولین کسی است که نامش هم به عنوان بازیکن و هم به عنوان مربی در تالار مشاهیر بسکتبال  راهیافته است۰.

پس از مربیگری در دبیرستانهای ایالت کنتاکی و سرمربیگری دانشگاه ایندیانا٫ در سال 1948 جان وودن سرمربی دانشگاه یو سی ال ای شد. در همان سال اول او توانست رکورد 12 برد 13 باخت را به 22 برد و 7 باخت تبدیل کند. این تغییر شگفت انهم تنها در یک فصل٫ نام جان وودن را در رادار بهترین مربیان دانشگاه های آمریکا قرار داد.سال بعد رکورد او 24 برد و 6 باخت بود. از آن سال به بعد تا سال 1975 که جان وودن بازنشسته شد او توانست تیم این دانشگاه ده بار قهرمان مسابقات ان سی ای ای کند و در این بین ابر ستاره هایی چون کریم عبدالجبار و بیل والتون را به بسکتبال جهان هدیه داد۰

جدا از دها جام رنگارنگ و صداها بازیکن بسکتبال٫ آنچه جان وودن برای ما به جا گذاشته شالوده موفقیتش در کار مربیگری است که در کتابش تحت عنوان هرم موفقیت به جای مانده است.  آخرین حقوق دریافتی او در ۱۹۷۵ سالی ۳۵۰۰۰ دلار بود و این درحالی است که سال گذشته مایک شیشفسکی٫ سرمربی دانشگاه دوک  چهار و نیم میلیون دلار از دانشگاه دوک دستمزد دریافت کرد۰

Posted
AuthorKaran Makvandi

شهرت٫ ثروت٫ احترام یا آزادی عمل برای خلاقیت. کدوم از اینا باعث میشه شما سی سال به یک کار کارمندی دو دستی بچسبید؟ اگر خیلی دوست دارین جواب این سوال را بدونید از مایک شیشفسکی معروف به مربی کی (از بس که دیکته انگلیسی اسمش سخته همه اون رو مربی کی صدا میکنن) بپرسید۰

قهرمانی دیشب تیم بسکتبال مردان دانشگاه دوک در مسابقات دانشگاهی آمریکا٫ نام مایک شیشفسکی٫ سر مربی تیم شیاطین آبی دوک٫ را دوباره سر زبانها انداخت. مایک شیشفسکی که از یک خانواده مهاجر لهستانی میاید. پس از پایان تحصیلاتش در ارتش آمریکا در سال ٫۱۹۸۰ مربی کی به عنوان سر مربی دانشگاه دوک در ایالات کارولینای شمالی استخدام شد و امسال سی سال است هنوز هم همان شغل را دارد. او با چهار با قهرمانی در بازی های دانشگاهی امریکا٫ پس از مربی افسانه ای دانشگاه کالیفرنیا٫ جان وودن با ده قهرمانی٫ پر افتخار ترین مربی دانشگاهی در آمریکا است. علاوه بر کار در دانشگاه دوک٫ مایک شیشفسکی از سال ۲۰۰۸ پست سر مربیگری تیم ملی بسکتبال مردان امریکا نیز پذیرفته است۰

طبیعه که خیلی از تیم های ان بی ای به دنبال استخدام او باشند و این شغل تا حالا سه بار به او پیشنهاد شده که بالاترین اونها ۴۰ میلیون دلار برای چهار سال از طرف تیم لوس انجلس لیکرز بوده. اما دو روز پیش مالک روسی تیم نیوجرزی نتز برای چهارمین بار پست سرمربیگری یک تیم ان بی ای را به او پیشنهاد کرد و اینبار ۱۳ تا ۱۵ میلیون دلار در سال به او خواهد داد که ظاهرا مربی کی این پیشنهاد رو هم رد کرده. پیشنهاد ۱۳ تا ۱۵ میلیون دلار در سال در حالی است که متوسط درآمد سالانه یک سرمربی در ان بی ای چهارونیم میلیون دلاره و حداکثر پولی که در سال به یک سرمربی در آن بی ای داده شده ۱۲ میلیون دلار به فیل جکسون٫ سر مربی تیم لوس انجلس لیکرز بوده. قرارداد فعلی مربی کی با دانشگاه دوک در حال حاضر چهار و نیم میلیون دلار در سال است۰

مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

Posted
AuthorKaran Makvandi

سه گام رفتن رو میشه با تمرین یاد داد٫ شوت زدن رو میشه با زیاد شوت زدن بهتر کرد٫ اما جربزه بازی کردن با تیم های بزرگ رو نمیشه حتی با پونزده سال اردوی تیم ملی به کسی یاد داد. فکر کنید توپ در ضد حمله دست شما می افته و میتونید سه گام برین و دو امتیاز بیارین٫یا حتی فول بگیرین و دو تا پنالتی بزنین٫ ولی تیمتون به سه امتیاز احتیاج داره. فکر میکنید چند نفر تو دنیا پیدا میشن که در مرحله یک حذفی جلوی تیم شماره یک مسابقات٫ به جای سه گام٫ تمرکز کنن و ضد حمله رو سه امتیازی بزنن. اگر حتی یک بازی بسکتبال هم دیده باشید میفهمید که چنین کاری از هرکسی برنمیاد. اما دیروز یک نفر پیدا شده و این کار رو کرده و کف همه رو در آمریکا درآورد۰

دیروز تیم دانشگاه شمال ایوا٫ در یک بازی نزدیک٫ تیم دانشگاه کانزاس٫ شانس شماره یک قهرمانی مسابقات دانشگاه های آمریکا را حذف کرد و این پیروزی رو مدیون بازیکن ایرانی تبار این تیم٫ علی فرخ منش هستن. اگر ویدیوی صحنه های مهم بازی رو ببینید نیازی نیست که من براتون به به و چه چه کنم٫خودتون دست تون میاد که این پسر چقدر جربزه داره۰

علی فردریک فرخ منش در سال ۱۹۸۸ در ایالت واشنگتن از مادر آمریکایی و پدر ایرانی به دنیا امده. دکتر ماشالاه فرخ منش٫ پدر علی٫ در بروجرد به دنیا آمده و از اعضای اسبق تیم ملی والیبال ایران است. او در ۱۹۷۷ برای ادامه تحصیل به آمریکا آمده و اکنون استاد تربیت بدنی در کالج لوتر و به همراه همسرش مدیریت ورزشی تیم والیبال دختران این دانشگاه را برعهده دارد۰ شباهت های علی فرخ منش به شرایط فریدون زندی هر بسکتبال دوستی را به این فکر می‌آندازه که چرا علی نباید به تیم اردوی تیم ملی بسکتبال ایران دعوت بشه. پدر علی متولد ایران است و از دیدگاه قانون ایران٫ او ایرانی به حساب می آید۰

تیم ملی ایران در بازی های جام جهانی قراره با گردن کلفت های دنیای بسکتبال مثل برزیل و آمریکا روبرو بشه وبازیکن های مثل علی فرخ منش ٫ ارسلان کاظمی و حامد حدادی که کارشون شب و روز کل کل کردن با گردن کلفت های بسکتبال دنیاست٫ میتونن تیم ملی ایران رو در لحظاتی که بقیه کم میارن ٫ روی دوششون بزارن۰

مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

Posted
AuthorKaran Makvandi
6 CommentsPost a comment

  مارچ مدنس رسما شروع شده و چارلز بارکلی٫ ابر ستاره بازی های ان بی ای و تحلیل گر شبکه تی ان تی آمریکا٫به همین مناسبت در برنامه اینساید ان بی ای پنبه ورزش دانشگاهی آمریکا رو بد جوری زد. بارکلی از اون ادمهایی که حرف دل بقیه رو٫ که جرات نمیکنن بگن٫ بی تعارف میگه و براش هم مهم نیست چی به سرش میاد۰ 

بارکلی در این برنامه گفت که ان سی دابل ای بزرگترین آبروریزی برای بسکتبال آمریکاست چون بیشتر دانشگاه ها بچه های جوون رو به امید حرفه ای شدن در بسکتبال جذب میکنند و هیچ توجی ندارند به اینکه آیا این بچه ها هیچ وقت فارغ التحصل میشن یا نه؟ بارکلی گفت:در حال حاضر در این دانشگاه ها پنجاه درصد بازیکن های سیاه پوست و بیست درصد بازیکن های سفید پوست هیچ وقت فارق التحصیل نمیشوند! این امار جدا از معدود بازیکنانی است که در هنگام تحصیل جذب بسکتبال حرفه ای میشوند۰ او همچنین اضافه کرد مسوولین این دانشگاه ها عین خیالشون نیست که این بچه ها چپ و راست از کلاس هاشون رو غیبت میکنند و تنها اسم داشجو رو یدک میکشن و تنها عاملی هستند برای این دانشگاه ها بیلیون ها دلار پول دربیارن. با توجه به اینکه شانس حرفه ای شدن یک بازیکن دانشجو در آمریکا خیلی کمه٫ به دلیل هم تعداد زیاد دانشجو-بازیکن ها است٫ بسیاری از این جوونا عملا دارن وقتشون رو در این دانشگاه ها تلف میکنند۰

 مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin  

Posted
AuthorKaran Makvandi
2 CommentsPost a comment